Het lidmaatschap

Het Puttens Historisch Genootschap (PHG) is een stichting. die als koepel fungeert voor allerlei activiteiten op historisch gebied in en rondom Putten.

Wij hebben als doelstelling: het vergroten, behouden en uitdragen van de kennis met betrekking tot de geschiedenis van Putten, alsmede het behoud van het karakter van Putten. Om die doelstellingen te realiseren heeft Puttens Historisch Genootschap een aantal werkgroepen ingesteld en twee musea opgericht. Deze laatste zijn ondergebracht in afzonderlijke stichtingen.

Aanmelden

Ook lid worden? Vul dan hier een aanmeldformulier in:

Snuffelen in De Graver…

Kwartaalblad De Graver

Het Puttens Historisch Genootschap (PHG) is de koepel voor allerlei activiteiten op het gebied van de historie van Putten.

Het PHG is de initiator van beide musea in Putten: Historisch museum De Tien Malen en museumboerderij Mariahoeve. Het genootschap geeft een kwartaalblad uit “De Graver”. Buiten de musea zijn er werkgroepen actief, bijvoorbeeld dialect en genealogie.

Het periodiek van het Puttens Historische Genootschap, De Graver, is gedigitaliseerd en online beschikbaar in de catalogus van Rozet (voorheen de Gelderland Bibliotheek). Klik hier om de artikelen online te doorzoeken! Het digitaliseren en online publiceren van de artikelen is mogelijk gemaakt dankzij de projecten Verhaal van Gelderland en Verhaal van Putten.

Heeft u vragen aan het bestuur?