Vindt u het interessant om deel te nemen aan archeologisch onderzoek? Nu is er de kans om dit te ervaren. Ben je nieuwsgierig naar het verhaal onder de grond? Nu kun je de wereld van de archeologie ontdekken. Doe mee, en geef je op.

Maandagochtend 6 mei jl. is een start gemaakt met het archeologisch onderzoek, dat 6 weken duurt, als voorbereiding op de aanleg van de nieuwe woonwijk Halvinkhuizen in Putten. De locatie is te vinden naast de Aldi, achter Van Geenstraat 85.

ADC ArcheoProjecten voert dit onderzoek uit en het is mogelijk mee te helpen aan het ontrafelen van de geschiedenis van dit deel van Putten. Dit betekent dat u zich van te voren kunt opgeven voor een dagdeel van 4 uur. Als u vervolgens op de locatie komt, wordt u verzocht eerst een document te ondertekenen in verband met de verzekering. Daarna krijgt u aanwijzingen en kunt u actief meedoen aan de archeologisch werkzaamheden, die bepaald worden door hetgeen op dat moment aan de orde is binnen het onderzoek op de locatie. Het zullen geen zware werkzaamheden zijn. Er wordt aanbevolen stevige schoenen aan te hebben. Als u zelf een veiligheidshesje heeft, is het fijn als u dat meeneemt. Zo niet, dan kunt u een hesje lenen.